Vrouwen Stay Away

Deelnemers moeten in zeer korte tijd weerbaar worden en derhalve is het programma eenvoudig maar doeltreffend.

STAY AWAY (WOMEN SELF DEFENSE)

Uit onderzoek in 2014 blijkt dat 45% van de Nederlandse vrouwen sinds haar vijftiende eenmalig of meerdere malen slachtoffer is geweest van fysiek of seksueel geweld. We kunnen dus concluderen dat intimidatie, overschrijdend gedrag en agressie tegen vrouwen aan de orde van de dag is. Daarom is ‘Stay Away’ ontwikkeld, een tiendelig lesprogramma gericht op empowerment van vrouwen volgens drie basisprincipes.

1. Verbaal

Praten is altijd de eerste stap om geweld te voorkomen. Daarom besteden we aandacht aan conflictbeheersing. Oftewel: we leren je hoe je met praten nare situaties kunt oplossen en voorkomen.

2. Fysiek

Als iemand jou toch fysiek lastigvalt, dan willen we dat jij je kunt verweren. Wat moet je doen als iemand in je “comfort zone” komt? Je wurgt? Vastgrijpt? enz.

Dit leren we je aan de hand van Krav Maga, het meest effectieve zelfverdedigingssysteem ter wereld.

3. Mentaal

Hoe zorg je ervoor dat je zo zeker overkomt dat een eventuele aanvaller zich wel twee keer bedenkt voor hij je lastigvalt? We besteden uitgebreid aandacht aan het mentale aspect. Het totale lesprogramma helpt vrouwen bovendien hun zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde te vergroten en heeft zijn succes bewezen.

Aan het einde van de cursus is het mogelijk om door te stromen naar de reguliere Krav Maga trainingen.

Locaties lesprogramma

Naast onze vestigingen in Almere en Lelystad bieden wij het lesprogramma ook op uw gewenste locatie aan. Neem voor verdere informatie omtrent de mogelijkheden contact met ons op.

Krav Maga Stay Away

Ervaringen

Gaia: “Ik heb de cursus zeer positief ervaren. Het heeft mij bewust gemaakt van mijn grenzen en assertiviteit. Ik loop alert maar ontspannen over straat en bijvoorbeeld op een donker station ben ik minder angstig. Door Stay Away ben ik bewuster van mijn mogelijkheden om mezelf te kunnen verdedigen als het nodig is.”

Rosa: “Ik voel mij veel minder kwetsbaar en ben zelfbewuster. Net als dat iedereen op een bepaalde leeftijd leert zwemmen en fietsen, zou iedere vrouw deze training moeten volgen.”

Ellen: “In de zelfverdedigingscursus heb ik door alle oefeningen en voorbeelden ontdekt dat ik meer durf en kan dan ik zelf ooit had gedacht. Ik ben wat minder bang geworden en voel me een stuk sterker. Bedankt voor de goede cursus en veilige sfeer die jullie bieden!”

Anoniem: “Het volgen van de women defense training was voor mij een geweldige ervaring. Ik werd geconfronteerd met weggestopte misbruik en hierdoor kwamen de emoties heftig naar buiten. Wat ik heb geleerd is dat ik mij  niet meer schuldig hoef te voelen voor het verleden. Dat ik er mag zijn en heb geleerd mijn grens aan te geven. De verandering hoe ik nu in het leven sta, is thuis en op het werk niet onopgemerkt gebleven. De hulp en gesprekken met jullie waren voor mij heel waardevol. Mijn dank daarvoor!”

Saskia: “Tijdens Stay Away heb ik diverse technieken geleerd waarmee elke vrouw zich goed kan verdedigen. Jeroen en Rotem zijn zeer bekwame instructeurs die op een enthousiaste en empathische manier les geven, inclusief een prettige dosis humor.”

 

Start nieuwe zelfverdedigingscursus:

Tactical-Defense start op dinsdagavond 01 maart 2022 weer met een nieuwe Stay Away cursus in Dronten. De cursus bestaat uit 10 lessen en duurt per les 1.5 uur. Deelname kan vanaf 14 jaar.

Kosten:

De kosten bedragen 150 euro per deelneemster (inclusief kruisbescherming). Heb je de cursus al eerder gedaan en wil je nog een keer meedoen dan zijn de kosten 75 euro per deelnemer. Het desbetreffende bedrag dient in beide gevallen een week voorafgaand aan de start van de cursus te zijn voldaan (22-02-2022).

Dag/tijd/locatie:

Dinsdagavond 20.15-21:45 uur.

Sporthal de Beurs.

Beursplein 4
8253 EA Dronten

Overzicht data.

01 maart 2022 08 maart 2022
15 maart 2022 22 maart 2022
29 maart 2022 05 april 2022
12 april 2022 19 april 2022
26 april 2022 03 mei 2022 (meivakantie)

Aanmelden:

Geïnteresseerd? Voor meer informatie of aanmelden ga naar onderstaande link (contactformulier). Geef in het contactformulier a.u.b. aan dat je meer informatie wilt/jou aanmeldt voor de cursus Stay Away. We hopen jullie te zien!