Kettlebell / Trojan Workout

De complete training voor iedereen die graag zijn conditie verbetert, sterker wil worden of wil afvallen.

Tijdens de lessen Krav Maga voor volwassenen en privélessen geven wij ook de Trojan Workout en Kettlebell training.

Trojan Workout

Trojan Workout is een complete training voor iedereen die streeft naar prestatieverbetering. Of het nu gaat om conditie verbeteren, sterker worden of afvallen; resultaat gegarandeerd!! Bij Trojan Workout wordt gebruik gemaakt van je eigen bodyweight.

De naam Trojan Workout doet het misschien niet vermoeden, maar de lessen zijn zowel voor getrainde als niet getrainde mensen toegankelijk!

De essentie van de Trojan workout zit in de intensiteit en haar eenvoud. Bij alle trainingen wordt een zo groot mogelijk aantal spiergroepen tegelijkertijd aangesproken. Wanneer dit op een hoge intensiteit gebeurt, levert de training, naast een toename van kracht, een cardiovasculaire prikkel op. Met andere woorden; het hart moet zo hard werken om alle actieve spieren van zuurstof te voorzien dat je met deze intensieve vorm van krachttraining tevens je conditie verbetert. Daarnaast wordt tijdens de trainingen een beroep gedaan op de coördinatie van de deelnemer. Dit maakt dat niet alleen de coördinatie van de deelnemer verbetert, maar ook dat het lichaam nog meer wordt ” verstoord”, wat een nog grotere trainingsprikkel oplevert. Tot slot wordt veel gebruik gemaakt van een zo groot mogelijke bewegingsuitslag. Dit wordt ook wel Function-training genoemd.

Hierdoor train je de spieren over de gehele lengte en versterk je de spier dus ook over de volledige lengte, wat kans op blessures op korte en zeker op lange termijn aanzienlijk verkleind!

Kettlebell

De Kettlebell is de uitvinding van de laatste jaren! In de westerse landen dan, want de kettlebell wordt in Rusland al vele jaren succesvol gebruikt door top-sporters, speciale eenheden van politie en leger en zelfs door kinderen. Dankzij de enorm hoge intensiteit maakt Kettlebell training het mogelijk om kracht-, flexibiliteit, stabiliteit en het cardiovasculaire systeem in één keer te trainen. De oefeningen zijn voor iedereen eenvoudig te leren en zeer veelzijdig. Kettlebell training is een korte maar explosieve training en heeft een zeer grote maar positieve impact op het lichaam. De resultaten op het gebied van o.a. afslanken, het vergroten van kracht en het opbouwen van zowel conditie als spiermassa is dan ook enorm.

    

Trojan Workout is officieël erkend door het  NOC*NSF en de KNKF (Koninklijke Nederlandse Krachtsport- en Fitnessbond).

Trojan workout