Afronding cursus zelfverdediging voor vrouwen (Stay Away).

Afgelopen week vond de 10de en laatste les plaats van weer een reeks lessen van de cursus zelfverdediging voor vrouwen (Stay Away).

Het was weer een enerverende cursus waarbij de dames leerden zich te verdedigen tegen de meest voorkomende aanvallen. Vooral op mentaal vlak kregen de dames tools aangereikt om confrontaties te voorkomen en het gevaar uit de weg te gaan.

De dames hebben allen grote stappen voorwaarts gemaakt en we zijn ontzettend trots op deze vrouwen.

Hier een reactie van aantal deelneemsters.

Angela: “Stay Away heeft me in korte tijd laten zien en ervaren wat je zoal kunt doen wanneer iemand je vastgrijpt, je tas pakt of je tegen de grond drukt. Ik dacht te zullen bevriezen in zulke situaties, maar heb geleerd hoe weinig ervoor nodig kan zijn om een aanvaller uit te schakelen. Deze cursus is een aanrader voor elke vrouw, ongeacht haar leeftijd”.

Jeanette: “Wat een eye-opener deze cursus! Rotem en Jeroen hebben mij meer bewust gemaakt van het gevaar dat er helaas bestaat, zonder dat ik er angstig door ben geworden. Ik kan mezelf nl. verdedigen als het moet en dat geeft een goed gevoel van eigenwaarde en power”

Mirjam: “Ik raad iedere vrouw de Stay Away cursus bij Tactical Defense aan! Waarom. In 10 avonden heb ik van Rotem ( een geweldige dame) en Jeroen ( een super fijne man) geleerd dat ik in iedere situatie een keus heb. Door de handvatten die zij mij aanreikten en die ik met onze groep vrouwen getraind heb, heb ik het zelfvertrouwen gekregen dat ik iets kan doen in een nare situatie. Door hun manier van training geven, in een veilige omgeving, respectvol, deskundig en ook met humor, heb ik mijn angst onder ogen kunnen komen en ook los kunnen laten! Ik weet nu dat niets doen geen optie meer is, tenzij ik daar zelf voor kies”.

We zullen weer snel een volgende cursus plannen zodat we meer vrouwen kunnen bereiken om aan het zelfvertrouwen te werken, hen te leren duidelijk grenzen aan te geven, zichzelf te verdedigen en leren confrontaties te voorkomen.

Kida,

Jeroen & Rotem